top of page
sfeerheader-behandeling3.jpeg

Behandelingen

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Je gaat naar de orthodontist wanneer je tanden ver naar voren of scheef staan, wanneer je te weinig of juist teveel ruimte tussen je tanden hebt of wanneer je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. In enkele gevallen kan de stand van je tanden leiden tot ernstige schade van het tandvlees, vergroeide kaken tot asymmetrie in het gezicht. Ook kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigen. Bij een orthodontische behandeling staat daarom gezondheid voorop en is de aantrekkelijke glimlach een zeer prettige bijkomstigheid!

Een orthodontische behandeling is mogelijk op elke leeftijd, ongeveer een derde van onze patiënten is volwassen. Wij behandelen jeugdige patiënten bij voorkeur wanneer ze tussen de 10 en 13 jaar zijn, omdat we de kaakgroei dan nog kunnen beïnvloeden en we gebruik kunnen maken van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen van de tanden en kiezen.

orthoveghel-4.jpeg

Orthodontische behandelingen

We leggen je graag uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

a.jpeg

Overige behandelingen

In onze praktijk behandelen we kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, ADHD, ADD of autisme.

soort-beugel-231x233.jpeg

Soorten beugels

Er zijn veel verschillende beugels met elk unieke eigenschappen om een mooi en recht gebit te creëren.

beelden-800x800-2020_009.jpeg

Risico's

Een orthodontische behandeling is net zoals iedere medische handeling niet geheel vrij van risico’s.

download.png

Soorten beugels

Er zijn veel verschillende beugels met elk unieke eigenschappen om een mooi en recht gebit te creëren. Voorafgaand aan de behandeling bespreken we welke beugel het beste voor je is. Het kan ook voorkomen dat we meerdere beugels adviseren.

headgear-231x233.jpeg

Headgear

Deze buitenbeugel remt de groei van je bovenkaak en verplaatst de kiezen van je bovenkaak een beetje naar achteren.

activator-231x233.jpeg

Activator

Deze beugel zorgt ervoor dat de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak meer naar voren wordt verplaatst tijdens de groei van je gebit.

forsusveren-231x233.jpeg

Forsus veren

Forsus veren en een Herbst-beugel verplaatsen de boventanden naar achteren en de ondertanden juist naar voren.

rme.jpeg

RME

De spinbeugel, of RME-beugel zorgt ervoor dat de bovenkaak in heel korte tijd breder wordt.

bracket1-231x233.jpeg

Brackets

Met brackets (slotjes op de tanden) verplaatsen we je tanden en kiezen. Brackets zijn kleine vierkante plaatjes, die op je tanden worden vastgelijmd met composiet.

cc.jpeg

C-C bar

Om te voorkomen dat je tanden na het verwijderen van je beugel gaan verschuiven, wordt vaak een ijzerdraadje, ook wel spalkje genoemd, achter de voortanden geplaatst.

hawley.jpeg

Hawley en Essix

Wanneer je beugel eruit gaat, staan je tanden nog een beetje ‘los’ in het tandbot. Door een retentiebeugel te dragen, krijgen de wortels van je tanden en kiezen de kans om nog beter vast te groeien in hun nieuwe positie.

ortho-implantaat.jpeg

Ortho-implantaat

Een ortho-implantaat of botanker is een heel klein titanium plaatje die op de kaak in de mond worden aangebracht.

bottom of page