top of page
sfeer2.jpeg

Eerste afspraak

Wat we doen en bespreken tijdens de eerste afspraak is afhankelijk van wat voor een afspraak je hebt gekozen bij je aanmelding: een consult of een intake.

opv-intake-600x400.jpeg

Intake

Tijdens een intake gaan we uitgebreid kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor brengen we jouw gehele gebit in kaart.

Het onderzoek

Gedurende het onderzoek maken we röntgenfoto’s en een scan van je gebit. Ook maken we kleurenfoto’s van je gebit en je gezicht. Aan de hand van deze informatie kan de orthodontist een diagnose stellen en een gedetailleerd behandelplan opstellen.

opv-beelden-600x300020.jpeg
opv-beelden-600x300-2020.jpeg

Het behandelplan

In het behandelplan beschrijven we stap voor stap wat er gaat gebeuren tijdens een behandeling. We leggen je uit wat de problemen zijn, hoe we die kunnen herstellen en welke beugel of beugels daarvoor nodig zijn. We leggen uit welke stappen wenselijk zijn voor een optimaal resultaat van de behandeling, maar we bespreken ook alle alternatieven. In het behandelplan staan ook de totale duur en de kosten van de behandeling beschreven. Zo weet je vooraf wat je kan verwachten van de behandeling. Daarnaast vertellen we wat je kan verwachten wanneer je ervoor kiest om niet te starten met een behandeling.

Consult

Tijdens deze consultafspraak bespreken we de globale mogelijkheden en vertellen we hoe een orthodontische behandeling in zijn werk gaat.

Ook kijken we of het al mogelijk/verstandig is om met de behandeling te starten. Mocht dit het geval zijn, dan kun je daarna al direct een afspraak maken voor een intake.

opv-beelden-600x300-2020-.jpeg

We geven je de tijd en er is altijd ruimte voor vragen

We begrijpen dat je misschien even bedenktijd nodig hebt voordat je met de behandeling wil starten. Dit is altijd mogelijk. Verder is er voldoende ruimte om vragen te stellen over de behandeling. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen. Misschien staat je vraag daar al tussen.

Wanneer je wil starten met de behandeling ontvang je van ons een schriftelijk behandelvoorstel en een zogenaamd ‘informed consent’. Hiermee geef je aan dat je begrijpt wat de behandeling inhoud. Wanneer we het eens zijn over de voorgestelde behandeling, kun je een afspraak maken om de beugel te plaatsen en informeren we je eigen tandarts.

Inschrijven

Voordat de eerste afspraak plaats kan vinden moet je je wel eerst inschrijven bij ons in de praktijk. Dit kan via ons aanmeldformulier. Bij het inschrijven maak je ook direct de keuze of je een intakegesprek wil, of toch liever eerst een consultafspraak.

bottom of page