Home | Info | Tips

Tips

Laat de beugel uit en maak daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met ons. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Laat de beugel uit en bel voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.

Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.

Als het niet erg stoort, kun je het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak. Het is beter om geen elastiekjes te gebruiken.

Het draadje moet worden gekort. Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende orthodontist je helpen.          

Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak

Als je last hebt van het ringetje, kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het ringetje weer vast te laten zetten.

Je kunt ze elke werkdag ophalen op de praktijk tussen 08.30 en 17.00 uur. Wanneer je niet in Veghel woont, kunnen we ze ook opsturen. Als je ons een e-mailbericht stuurt en daarin vermeldt om welke elastieken het gaat (staat op de voorkant van het zakje waar de elastiekjes inzitten), zullen we ze dezelfde dag nog verzenden.

Laat de buitenbeugel uit. Als je last hebt van het ringetje kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het ringetje weer vast te laten zetten.

Bel de praktijk op de eerst mogelijke werkdag voor het maken van een afspraak om het te repareren.

Bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag je het draadje er eventueel uittrekken.

Tip:        
Maak met je telefoon een foto van je beugel of je tanden. Stuur deze met je vraag/opmerking naar de praktijk zodat we ook kunnen zien wat er aan de hand is