top of page
sfeerheader-onderzoek.jpeg

Overige behandelingen

In onze praktijk behandelen we kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, ADHD, ADD of autisme.

Behandeling van volwassen patiënten

Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugelbehandeling. Zolang het om het rechtzetten van tanden en kiezen gaat, kunnen we in de meeste gevallen aan je wensen voldoen. Het ligt anders als er een ernstig probleem met de stand van de kaken is, zoals een grote overbeet. Bij kinderen kunnen we de stand van de boventanden ten opzichte van de ondertanden gemakkelijker beïnvloeden dan bij volwassenen. Volwassenen krijgen bijna altijd een vaste beugel.

Verstandelijke of lichamelijke beperking

Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben meer kans op gebitsproblemen. De motoriek is vaak zwak of helemaal beperkt, wat zich kan uiten in slappe lip-, tong- en wangspieren. Maar ook een afwijkende tandstand, spierspanningen, gebitsbeschadiging door vallen of stoten (epilepsie) of voeding kunnen moeilijkheden geven. Onze medewerkers zijn deskundig in het ondersteunen, begeleiden en behandelen van kinderen of volwassenen met een beperking.

ADHD/ADD/Autisme

Onze orthodontisten en medewerkers hebben veel kennis en vaardigheden die nodig zijn bij de behandeling van kinderen met aandoeningen in het autisme spectrum. Vanzelfsprekend zijn deze kinderen bij ons van harte welkom.

Chirurgisch/orthodontische behandelingen

Om een mooi en recht gebit te krijgen, is het in sommige gevallen nodig om met een operatie de kaken te verplaatsen. Wanneer boven- en onderkaken niet goed op elkaar passen, kan dit leiden tot beschadigingen of pijn aan het kaakgewricht, de tanden of het tandvlees of tot een afwijkend uiterlijk. Wij werken nauw samen met de kaakchirurg.

Samen bekijken we wat het beste aanpak is en welk soort operatie uitgevoerd moet worden. Natuurlijk beslis je zelf mee over de behandeling. Om een functioneel goed resultaat te bereiken, wordt de kaakoperatie bijna altijd gecombineerd met een beugelbehandeling.

bottom of page