sliders-2020_012.jpeg

Beugel EHBO

Aan een nieuwe beugel moet je echt even wennen. Het kan voorkomen dat de beugel wat problemen geeft. We helpen je graag verder met informatie over waar je terecht kan en met tips om eventueel het probleem tijdelijk zelf te verhelpen.

Na plaatsing van een beugel

Als je uitneembare beugel hebt gekregen, kan het zijn dat het in het begin een beetje pijn doet. Meestal gaat dit vanzelf over. In de eerste week kun je de draagtijd rustig opbouwen. Mocht dit niet lukken of als de beugel drukt op het tandvlees is het beter om de praktijk te bellen. Als je ’s avonds of in het weekend veel last hebt, mag je de beugel uitdoen tot de eerstvolgende werkdag.

Bij een vaste beugel kun je een kleine week last hebben. Helaas kunnen we hier niet veel aan doen. Kauwen op een stukje suikervrije kauwgom kan soms wat verlichting geven. Je krijgt was mee om op de uitstekende delen van de beugel aan te brengen als je daar last van hebt. De tong en de wang zullen snel gewend zijn aan de beugel. Wanneer er een stukje draad uitsteekt, mag je altijd contact opnemen met de praktijk.

Probleem met de beugel

Voordat je contact opneemt met de praktijk, kun je proberen het problemen met je beugel (tijdelijk) zelf te verhelpen. Kijk daarbij goed wat de oorzaak van het probleem is. We hebben enkele tips en video's voor je op een rijtje gezet. 

beugel-selfie.jpeg
beugel-selfie_001.jpeg

Tijdens praktijkuren

Je kunt bellen met de praktijk of een e-mailbericht sturen. Afhankelijk van het probleem krijg je op korte termijn een afspraak bij de praktijk of wordt er extra tijd gereserveerd bij je eerstvolgende afspraak.

’s Avonds of in het weekend

In geval van erge pijn of noodsituaties die niet tot de volgende (werk-)dag kunnen wachten en die je niet zelf (tijdelijk) kan oplossen, kun je contact opnemen met de dienstdoende orthodontist.
Bekijk het overzicht van dienstdoende orthodontisten